Mørklægning

Mørklægning er definitionen på vævet. Når man snakker om mørklægning er vævene 100% lystætte, men alligevel kan der godt være lys i rummet efter produktet er monteret.

Inden for gardinstof fås mørklægnings gardinstof, der har en plast belægning på bagsiden, der gør, at der ikke kommer nogen form for lys igennem. Dette produkt sælges primært til hotel branchen, hvor det laves som foring på bagsiden af gardinerne eller som gardin nr 2.

Til privat brug er det typisk kvaliteten der er lysdæmpende der bliver brugt. Den er mere smidig og hænger pænere, da den typisk er mere blød i kvaliteten.

 

Rullegardiner, multishade, duette og enkelt plisser, fås også alle med mørklægnings effekt.

Fælles for disse produkter er ofte også, der stadig er et lys ind slip i siderne, top og bund. Plisseerne lukker bedst af, da man kan måle dem bredest og de følger karmen.

Rullegardinerne er vævet ca 35 mm mindre end beslagene og derfor kommer der mere lys ind i siderne på dette produkt, dette kan man ændre ved at tilkøbe en kassette og side lister, hvilket gør produktet til 98 % lys mørklægning.

Multishade er den ”tykke” kvalitet lavet op i mørklægning ( plast på bagsiden), men da striberne kører lidt fra hinanden kommer der lys ind mellem striberne.